D. Vilodag med sight-seeing

Vi hade en vilodag efter detta och vår plan vara att åka på sight-seeing.

Tänk så fort man fastnar för en plats. Vi åkte ända upp till Calpe och hade bestämt oss för att sova den natten i Alicante. På hotellrummet strax utanför Alicante, satt vi båda och kände båda att vi hade velat åkt tillbaka till Torrevieja igen… Vi längtade "hem". Hem till den mysiga staden med den fantastiska strandpromenaden. Jag har varit på få ställen som har en så fantastisk fin strandpromenad. Strandpromenaden är lätt tillgänglig för alla, den är lång och bred, passerar flera badplatser med fina sandstränder. Själva Torrevieja stad har också en härlig charm: Det är äldre hus och smala gator men allt är välskött och omhändertaget och det är helt enkelt väldigt mysigt. Utanför centrumkärnan, så finns givetvis de vanliga urbanisationerna med sina vita radhusområden, som på vilken turistort som helst. Vi hade också fått kontakt med en otroligt hjälpsam och vänlig person via Facebook, som gjorde att vi kände oss väldigt välkomna i staden Torrevieja. Torrevieja kändes verkligen snabbt som "hemma".

Vi hade redan första dagen åkt söderut för att se hur det såg ut och kändes där, så denna dag körde vi istället norrut, så har i alla fall från vägen sett hur det ser ut från Calpe i norr till La Manga i söder.

mar de menor la manga

 Det var intressant att se det alla pratar om: La Manga fascinerande på något sätt. Alicante kändes bara stressigt. Altea vackert med vita hus, men opersonligt. Coolt med skyskraporna i Benidorm. Calpe kändes som en vilken turistort som helst. Torrevieja är mysigt med trånga gator, mycket folk, emellanåt slitet men välskött och till och med en inte alltför hysterisk trafik. Och vem i hela friden vill åka mer än en gång på de branta vägarna i bergen mot Altea? Jag vägrade titta på annat än vägen. Däremot gillade vi både Santa Pola och Guardamar, så dit kommer vi att åka på utflykt. Jag blev också helt kär i en pytteliten by som vi körde förbi på vägen till La Manga - Los Nietos - , men tyvärr går det ju inte att bo så, då vi bara ska vara där på semester och utan bil. Jag blev nog mer förtjust i platserna söder om Alicante än norröver.