Jag badade sönder min vita jättesnygga Ice-klocka i Turkiet. Det har gått alldeles utmärkt att duscha med den (det känns som nödvändigt att ta en plastklocka i duschen då och då för att hålla den ren och snygg), men att simma i poolen med den, det gick inte alls. Den är vattenskyddad till 100m, vilket jag trodde skulle vara tillräckligt, men det räckte tydligen inte.

Så jag började se mig om efter en klocka som verkligen skulle tåla vatten. Har en klocka börjat ta in vatten, så fortsätter den i regel med det – även om den utsätts för mindre mängder.

Jag kan inte hjälpa att jag är oerhört förtjust i dykarklockor av olika slag, men jag tyckte att de var väl dyra. Snubblade då över denna Casio-klocka på eBay: MDV106 som kostade 423 kr bara inklusive frakten. Jag valde den med gummiarmband, eftersom den ser sportigare ut och sitter bättre på armen, då själva klockan är rätt massiv.

Casio MDV106-7A dykar klocka

Jag blev förvånad över:

  1. Hur snabbt klockan kom via posten.
  2. Hur gedigen den känns – det kändes verkligen som mycket klocka för pengarna.

Den ska vara vattentät till 200 m/20 bar och finns även med stålarmband och med svart urtavla. Men jag tycker absolut att den ljust silverfärgade är den snyggaste. Elegant och sportig på en och samma gång.

Min intention var att egentligen så snabbt som möjligt byta till ett färgat klockarmband (eller vitt), men det svarta ser riktigt snyggt ut, så det får sitta på ett tag till.

Så nu har jag en klocka som tål att badas med i sommar! Och jag har redan fått beröm för vilken ovanligt snygg klocka jag har på mig.

Den vita Ice-klockan torkade upp efter någon vecka, men kommer att hållas ifrån vatten framöver. Hur nu det ska gå om den även i fortsättningen ska vara vit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *