Blev lite konfunderad då jag skulle använda Chromebook:en off-line och det inte alls fungerade. Läste på och insåg att man innan man går off-line själv måste initiera offline-redigering. När det väl är aktiverat så fungerar det utmärkt att redigera Google Docs-dokument, trots att internet inte är tillgänglig.

  • Se till att vara ansluten till internet.
  • Öppna Google Drive.
  • Klicka på ”Offline” (ev. måste du klicka på ”Mer” först i vänstra kolumnen för att alternativet ska visas).chromebook offline få saker gjorda offline
  • Chrome OS kommer att kolla att appen för Drive är installerad.
  • Klicka på “Aktivera offline”.
  • Dina dokument kommer då att synkas ner till din dator lokalt, så att du kan arbeta med dessa även om du inte har internet-access.

google drive dokument kalkylblad och presentationer i Google som synkroniseras för offline-redigeringFör övrigt så har Chromebook:en fått göra sin första resa i helgen och den har varit en alldeles utmärkt reskamrat. Det inbyggda mobila abonnemanget slogs på om jag inte hade tillgång till WiFi och efter att ha satt Google Drive i offline-läge kunde jag redigera dokument även på flyget. Den är lätt och enkel att bära med sig och just att den startar så snabbt då man viket upp locket är underbart. Tangentbordet är bland det skönaste jag använd på en bärbar dator på länge. Jag har hunnit skriva en hel det text på Chromebooken redan. Klarade av halva hemtentan till min retorik-kurs under den långa väntan på försenat flyg. Så ”bara” andra halvan kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *