Ni som regelbundet besöker min blogg (jag är sååååå tacksam för er!) ser säkert att bloggen numera fått en helt ny design.

Jag har haft bloggen host:ad hos samma leverantör i ca 8 år och blivit allt mer missnöjd. Bloggen har varit seg som sirap och trots tips och åtgärder så har inget blivit bättre. Det är ett JÄTTEJOBB att flytta en blogg (om man vill göra det på ett strukturerat sätt) och jag har dragit mig i det längsta att göra det. Men när kostnaden plötsligt ökade till det dubbla utan att jag fick något som helst mervärde, så ledsnade jag och tog tjuren vid hornen och letade reda på en ny leverantör.

Nu är hela bloggen flyttad till sitt nya hem. Jag flyttar över domänerna en efter en. Jag har en WordPress, som de flesta andra och att flytta själva grunden och exportera databasen är en enkel operation och det finns många verktyg. Du kan ta hjälp av ditt nya webbhotell att göra det, men jag ordnade det enkelt på egen hand.

Det som sedan tar tid är alla inställningar och du kommer att när du börjar titta närmare på din blogg att se saker som behövs åtgärdas och städas. Jag har bytt ut en del plug-ins till andra alternativ. Jag bestämde mig för att passa på att byta till ett modernare tema, som ger bättre överblick över blogginläggen, vilket tagit en del extra tid.

Från mitt perspektiv går allt så mycket fortare. Det tog evigheter förut bara att spara ett utkast för ett nytt inlägg och nu dyker det upp direkt. Och dessutom så tycker jag den är mycket snyggare och känns mer ”i tiden”.

Och skulle nya leverantören inte hålla vad den lovar så är det 30 dagars ångerrätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *