Jag är ju ingen filmmänniska – har svårt att förstå hur mina vänner har tid med Star Wars-maraton eller Game of Thrones-helger. Men dottern klagar lite över det skrala TV-utbudet härhemma med bara ComHems standardutbud, så det är väl dags att göra en insats på filmfronten. Voddler är bra och har nyare filmer, men det är mer att jämföra med att gå på sta’n och hyra film, då de numera inte har många gratisfilmer kvar som känns lockande.

Jag har hört mycket gott om Netflix och kostnaden per månad är rimlig: 79 kr. Dock så är jag som vanligt tveksamt inställd till att koppla ytterligare en box till TV:n med ännu mer sladdar och kablar. Ett förslag var att köpa en Apple TV och använda den för att streama. Eller bara placera någon av våra alla bärbara datorer och köra via vanlig HDMI. Men det kändes inte bra. Det ska vara trådlöst i en modern värld.

Började dock läsa på mer om Netflix och inser att man förutom att se deras utbud på datorn, mobilen och  iPaden även kan se det på spelkonsoler som Wii. Och ett sådant har jag ju redan inkopplat! Jag testade och gick till Wii Shop Channel och laddade ner deras Netflix Channel. Det fungerade hur bra som helst. Hittade även en YouTube-kanal som jag laddade ner på samma sätt.

Så nästa gång dottern anländer hit, tecknar vi ett abonnemang hos Netflix och testar innehållet.

Jag funderar dock fortfarande på hur jag ska kunna koppla en liten Android-enhet som MK802 till min simpla TV för att enkelt komma åt SVT Play etc. Själva MK802 kopplas till TV:n med en HDMI-kontakt men den ska ju drivas strömmässigt med något också. Min TV har några år på nacken och på den tiden var det inte vanligt med USB-kontakter på de billiga varianterna. Något som verkar finnas på i princip alla TV-apparater idag. Men jag hittar säkert någon bra lösning på det också. Men jag får väl inse att jag måste koppla en strömadapter för att driva enheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *