Har uppdaterat hemsidan från Joomla 1.5 –> 2.5 Gick betydligt lättare och snabbare än jag trott. Lite saker kvar att fixa, men fungerar riktigt bra på det stora hela. Jag använde verktyget jUpgrade, som fungerade riktigt bra. Jag hann knappt trycka på OK-knappen så var hela sajten konverterad till det nya formatet.

Det låter som enkelt att uppgradera till en ny version av Joomla, men hela databasstrukturen har ändrats, så att handjaga den manuellt kändes inte aktuellt. Det är en ren migrering som måste göras.

Den längsta tiden ägnade jag åt att leta reda på en mall som jag kände fungerade. Jag ville ha något enkelt och stilrent i behagliga färger. En av de mest markanta skillnaderna mellan mallarna i de olika versionerna var att i Joomla 1.5 så hade många mallar en gemensam struktur, vilket gjorde det enkelt att byta och testa nya mallar. I princip alla mallar jag testade för Joomla 2.5 hade olika fördelning av modulerna (de platser där man bestämmer att olika saker ska ligga på hemsidan, som menyer, nyheter etc). För varje ny mall jag ville prova var jag tvungen att gå in i modul-hanteraren och ställa om.

Men nu är det mesta på plats i alla fall!

[ //markazits.com ]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *