sommarlinne linne topp virkad 12/3 garn bomull

crochet top tunic virkad topp linne oblekt cable garn 12/3 merceriserad bomull

Dotterns topp är klar. Virkad i oblekt 24/2*3 (~12/3) cablé-garn som består av merceriserad bomull. Virknål nr 1,5mm. Diagrammet till mönstret hittat någonstans på internet. Själva modellen är sedan frivirkad. Jag virkar och mäter helt enkelt. Den är rundvirkad nedifrån och upp.

Det här garnet känns supertunt, men är förvånansvärt lätt att virka i, så det känns som att det går undan rätt fort ändå. Garnet glider lätt över nålen, så man får upp ett hyfsat tempo. Resultatet är en fjäderlätt spets, där garnet riktigt gnistrar i ljuset. Verkligen vackert.

Men jag tror inte att jag har tålamod att göra en hel klänning till mig själv i så här tunt garn. Så bra tålamod har jag inte. Men ingen tvekan om att ju tunnare garn, desto vackrare blir det med virkning.

wpid-fb_img_1425311926642.jpgOch ja – diagonalen ni ser längst ner har jag inte upptäckt då jag virkat. Det är varvbytet som jag borde sett till att det kommit på något annat ställe. Man får se det som någon sorts extra design-grej bara. Sådant händer!  🙂

2015-03-16 18.07.02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *