alla hjärtans dags tulpanerEn dag där man får visa sin kärlek till varandra måste vara en bra dag. Man måste inte göra den kommersialiserad för egen del, om man inte så vill. De vardagsnära spontana gåvorna är ofta de mest uppskattade. Tack mitt <3 !

Trots glädjen kring kärleken och Alla Hjärtans Dag, så är det för många en oerhört jobbig dag och då tänker jag i första hand på singlarna.  Jag såg någon på Facebook som önskade alla en ”Happy Singles Awareness Day”, vilket ger en bra hint om hur många singlar känner sig. Jag vet också precis hur det känns att vara omgiven av förälskade par i verkliga livet, i tidningen, på radio, i TV eller på reklamaffischer. Det finns nog få dagar som man känner sig på utanför och bli så påmind om vilken livssituation man befinner sig i. Givetvis så finns det även de som är självvalda singlar, men jag skulle nog vilja påstå att det är färre än man tror – man vill inte att andra ska tycka synd om en. De flesta jag känner beskriver nog snarare situationen som påtvingad mer än självvald.

Så även om denna dagen i första hand är ägnad åt parrelationen, glöm inte dina singelvänner: De behöver dig mer än någonsin en dag som denna. Och ni singlar: Samlas tillsammans och gör något kul och sitt inte och grina framför en smörig kärleksfilm på TV:n med snyftande ord som att: ”Det där är bara på film – det händer aldrig mig!”  Ta hand om varandra!

Det var en bra artikel i Dagen om ensamståendes plats i kyrkan. Kyrkan är som vilken del av samhället som helst: Det samlas unga, gamla, familjer, änkor/änklingar, singlar, frånskilda eller vilken annan kategori man nu kan tänkas tillhöra. Kyrkan är i första hand en plats att söka Gud på och ingen dejting-plats. Å andra sidan så är det en trygg plats där det finns utrymme för samtal som kanske kan leda till något mer och större än att bara småprata över kyrkkaffet. Man vet ju också att de man träffar där står på samma gedigna grund, med samma värderingar som en själv.

Jag var tidigare engagerad i Umesingel, som är ett initiativ för att kunna erbjuda aktiviteter för kristna singlar. Jag känner inte att jag vill engagera mig där, då jag inte längre är singel, men jag hoppas att verksamheten lever vidare eftersom det är så många som behöver få umgås med andra kristna singlar – oavsett om man vill träffa en ny partner eller inte.

Ha en fin avslutning på Alla Hjärtans Dag allihop – oavsett i vilken form av relation ni befinner er i.

Lukas 11:8-13
Men jag säger er: även om han inte stiger upp och ger honom något för vänskaps skull, så gör han det därför att den andre är så påträngande, och han ger honom allt vad han behöver. Därför säger jag er: Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.
Finns det någon far ibland er som ger sin son en orm när han ber om en fisk eller ger honom en skorpion när han ber om ett ägg? Om nu redan ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor, skall då inte fadern i himlen ge helig ande åt dem som ber honom?

[ Dagen ]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *