ubuntu laptop

Solen lyser med sin frånvaro. Eller rättare sagt den lyser ibland och vi springer ut och in. Det är ett tufft jobb denna sommar att skaffa en bra solbränna. Så jag har ägnat skuggstunderna åt att installera Ubuntu 12.04 på vår gamla Toshiba Equium A200-1V0.

Den hade förut Windows Vista på sig och jag kan säga att den varit så trög. Minst sagt. Trög är bara förnamnet på hur segt och illa den gått. Jag och andra har försökt att laga i omgångar, men inget har hjälpt. Jag surfade fram specifikationerna på datormodellen och konstaterade att den nog engentligen inte alls var en så dålig dator. Så nu fick den en sista chans: Ubuntu eller soptippen.

Inte förvånande alls, men den går riktigt bra med Linux och är plötsligt en helt OK surfdator. Det är alltid bra med reservdatorer för oss datorberoende människor.

Dottern sitter vid den nu och är lite besviken på att mamma lyckades fixa igång den gamla pensionärsdatorn istället för att köpa en ny. Ibland önskar hon nog att hennes mamma inte var fullt så datorintresserad utan bara slog ut med armarna och sa: ”Den funkar inte – vi köper en ny!” Men inte då – kan man testa att installera Linux, så gör man det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *