Det har blommat upp starka känslor inom LCHF:  Anna-Maria Johansson Har i ett blogginlägg uttryckt sina känslor över hur många rätt ”gubbiga” åsikter det finns inom LCHF-världen. Kanske inte så konstigt då den som skriver i LCHF-magasinet är just en äldre man, som ofta får stå oemotsagd i sina åsikter.

Jag kan nog tycka att Anna-Maria har en hel del rätt i det hon uttrycker. Sedan ska man kanske också komma ihåg att de flesta som skriver och är engagerade är det för att de brinner för kostfrågan. De är sällan utbildade journalister som vet hur man ska väga ord eller framhäva olika perspektiv på ett neutralt sätt utan skriver som ”de tänker”.

Det genusperspektiv som jag däremot skulle vilja veta mer om är om det är och vilken skillnad det är på kvinnor kontra män hur vi reagerar på LCHF. Erfarenhetsmässigt så verkar ju män ha lättare att gå ner i vikt på vilken diet som helst (pga sin större muskelmassa?) och kvinnor svårare att minska i vikt och att även hålla den (pga sitt hormoniella system?). Jag tror det är viktigt för att hitta rätt väg att gå för båda könen.

Sedan har jag ingen som helst tro på att alla kvinnor skulle tycka att det är ser roligare ut med grönsaker på tallriken eller att alla män längtar hysteriskt efter att på stenåldersvis få sätta tänderna i en fettig köttbit.

Blogginlägget  | Kostdoktorns kommentar | Annika Dahlqvists kommentar ]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *