vit hp chromebookJag är i behov av något som är riktigt bärbart. Saknar min lilla 10″ Compaq som jag brukade slänga ner i väskan förr. Men Compaq:en kan inte ens överleva längre med Ubuntu (Linux), så har ett tag gått och funderat på en ny slit-och-släng-dator, som kan hänga med överallt: På resa eller på föreläsningar. Jag är lite skeptisk till att bära runt datorer i 10.000 kr-klassen i en ryggsäck eller att ha med på resa. Det är en hel del resor framöver, så jag kände att det är nog dags nu att investera i en resedator.

Jag har funderat på en Chromebook ett tag. Dels för att jag är nyfiken på det mesta som är nytt och dels för att de verkar väldigt prisvärda. Så jag har beställt en HP Chromebook 14-q030eo med 3G+ (mobilt bredband under 2 år är inkluderat i priset). Det blev väl inte så jättebilligt som jag först trodde då jag började surfa på Chromebook. Men den är 14″, vit och det inbyggda mobila 3G-abonnemanget (via Fogg som går i Tre:s mobilnät) är klart tilltalande. Det ska till och med fungera i England.

Vill man komma billigare undan så säljer HP ut sin gamla modell (den svarta – HP Pavilion 14-c001eo) till ett riktigt bra pris. Lika mycket minne (4GB) men med något sämre processor och batteritid, men ingen revolutionerande skillnad. Däremot så saknar den svarta modellen 3G, men jag tror att man klarar sig rätt bra ändå om man tänkt använda den i t.ex. en studiemiljö, där det ju i princip alltid finns tillgång till WiFi. Däremot så tycker jag att vita datorer är bra mycket snyggare än svarta.

Samsung har också en Chromebook, men den har en skärm på bara 11,6″, vilket jag tycker är väl litet. Samma sak när det gäller Chromebook från Acer.

Ska bli spännande att se hur Chromebooken fungerar i verkligheten. En recension kommer senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *