extern laddare till mobilen android samsung iphoneJag är kanske en för ivrig mobil-användare, men jag är lite less på att jaga eluttag för att ladda mobilen då jag är ute på resa. Det var lite lustigt på bussresan hem från Pärnu, Estland framåt eftermiddagen: ”Mitt batteri är snart slut…” hördes från vart och vartannat säte. Så det kanske inte bara är jag som använder mobilen för intensivt. Eller så är batterierna helt enkelt för underdimensionerade.

Så för att råda bot på batteribrist under längre resor har jag köpt en nödladdare (eller extern laddare).

Den fungerar så här:

  • Ladda upp det externa batteriet precis på samma sätt som din vanliga mobil. Laddaren har en micro-usb kontakt precis som mobilen.
  • När din mobil laddat ur så kopplar du in nödladdaren till mobilen med din vanliga USB-kabel.

Min externa laddare sägs vara på 5600 mAh och den räckte till ca 1,5 laddning på min Samsung Galaxy S3.

Den nödladdare jag köpte hade en inbyggd ficklampa också, som jag inte vet om det kändes så nödvändigt.

Ord att söka på om du vill leta själv på internet: External Backup Battery Portable Charger Mobile Power Bank for Cellphone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *