Skulle starta om min lilla dator som hade Ubuntu 9.1 på sig (tror jag?). Det gick inte bra. Och jag är jättesur. Ubuntu hade uppdaterat sig själv till 10.04 och när man läser på nätet så ser man snabbt att det i den versionen finns någon bugg i GRUB (som sköter starten), vilket gör att det hela hänger sig. Diverse tips finns på nätet om att ändra  både det ena och det andra, men jag kommer inte ens in i GRUB och BIOS erbjuder inte de alternativ som andra föreslagit.

Så det blir till att göra om hela installationen, skapa en ny bootbar USB etc etc och göra om allt. Ibland är det kul att hålla på att joxa med datorer, men för det mesta ska de bara funka. I går kväll var en sådan kväll, men då funkade ingenting när jag som bäst behövde den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *