gellack

Jag ska inte plåga er med massor av nagellacksbilder, men vill ändå berätta att jag tror att jag har knäckt koden för hur det hela fungerar på bästa sätt. Gör jag något, så gör jag det till 100% och just nu har jag fått för mig att ha långa snygga naglar ett tag framöver. Tills jag hittar nästa fixering.

Fotot är taget på måndag morgon och jag lackade på det i torsdags. Under den tiden har jag badat ett par timmar på Paradisbadet, handdiskat och kittat fönster. Trots det sitter det bra och jag gissar på att det håller om inte tre veckor, så förhoppningsvis två i alla fall. Skillnaden mot för ett bra vanligt nagellack är egentligen kanske inte just hållbarheten, utan att lacket ser likadant ut hela tiden utan fula flagor eller märken.

Det jag gjorde de senaste gångerna var:

  • Ett lager baslack
  • Tre tunna lager färgat lack
  • Ett lager topplack
  • Var noga med att lämna en eller ett par millimeter fritt på själva nageln för att undvika ”släpp”
  • Lade på tjockare på mitten av nageln, lite tunnar på nagelspetsen och absolut tunnast mot nagelbandet. Ju tjockare och högre kanten blir – desto lättare är det att få lacket att släppa. Ett tunt lager gör att det suger fast.

Sedan har jag inte förstått det där med remover. Soak off gel är egentligen någon sorts härdad plast och den fäster inte hårdare på nageln än att den enkelt går att dra bort. Jodå, visst följer ett tunt lager av den egna nageln med på vissa ställen, men å andra sidan så slipper jag få uttorkade superspröda naglar, som jag alltid får då jag använder mig av aceton (vilket är den rekommenderade metoden). Så det är väl att välja lite mellan pest och kolera och inte byta lack för ofta – oavsett hur man tar bort den från nageln.

Lacket ovan är ett gellack från eBay (=Kina). Jag tyckte det kändes lite tunnare att jobba med, vilket gjorde det enklare att få tunna lager. När det härdat så kändes det istället hårdare, vilket jag också tycker är bra. Så på det stora hela blev jag mer förtjust i den  här kvaliteten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *