kanelbulle bulle med grädde mandelmassa vaniljkrämMina kollegor är rätt roliga ibland. Jag har sockerförbud och säger nej till kakor, bullar och andra sötsaker. Mina kollegor hävdade dock envist en eftermiddag på jobbet att detta minsann inte alls räknades som bulle eller sötfika utan självklart tillhörde kategorin macka (eller smörgås som vi ofta säger i Norrland). Och ”bruna” mackor får jag ju äta.

Hur kan det nu bli så?

En bit vitt bröd, skuret i mitten med mejeriprodukt emellan – är inte det samma sak som en fralla med smör? Nu råkade bara denna mejeriprodukt inte vara vispad tillräckligt hårt för att bli lika hårt som smör, men i övrigt så stämde de andra kriterierna in.

Jag lät mig dock inte övertalas, utan sa nej till tack till denna eftermiddagsmacka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *