dolmio bechamelsås till lasagne innehållsförteckningIbland blir man fundersam. Vi har ICAs matkasse och ibland tycker jag de gör saker väl omständliga. Det är ett evigt hackande av grönsaker och potatis, istället för att skicka med frysta och/eller färdig-hackade/-skalade. Och det är ett evigt rullande av köttbullar när det finns färdiga att köpa. Visst är hemgjord mat gjord från grunden alltid minst en smula bättre, men man har inte hur mycket tid som helst att stå och laga mat på vardagskvällarna.

Jag blev dock väldigt förvånad när ICA gav oss genvägen att slippa göra Bechamelsås, som väl är bland det enklaste man kan göra: Smör, mjöl och mjölk som kokas ihop. Innehållet i den här färdiga såsen kändes som så långt ifrån originalet man kan komma.

Ska man nu tänka positivt, så är denna produkt glutenfri. Å andra sidans så skulle såsen hällas över vanliga lasagne-plattor, så där försvann den fördelen.

Snälla ICA: Låt gärna maten vara mer halvfabrikat så tillagningen går snabbare, men låt oss slippa sådana här ersättningsprodukter.

dolmio bechamelsås till lasagne

Ett svar på ”Bechamelsås – hemlagad eller färdigköpt”
  1. Själv blev jag förtjust när jag upptäckte färdig bechamel eftersom jag tycker doften av sjudande mjölk är bland det värsta som finns. Har dock bara provat Keldas och tycker den är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *