Samsung Galaxy S Plus Ceramic White

Min lilla SonyEricsson Xperia X10 mini pro har gjort sitt. Nu är jag ägare till en Samsung Galaxy S Plus Ceramic White.

Dels så har det hänt mycket på Android-marknaden under det år jag har varit Android-ägare. Det har kommit massor med nya användbara appar på Android Market och de kräver alltmer kraft av telefonen. Jag har blivit mer och mer less på att mobilen hackar, hänger sig eller startar om ett antal gånger varje dag. Jag är en för aktiv användare som vill ha mycket på samtidigt.

Jag hade också hur som helst behövt köpa ett nytt batteri, då det gamla tagit emot för många laddningar. Den är i övrigt i jättefint skick, då jag haft både fodral och skärmskydd på den, så den får ligga som reservtelefon. Eller säljas.

Dels så behöver jag en större skärm – jag är trött på att ta av mig glasögonen så fort jag ska titta på något. Mobilen används ju numera till i princip allt! Dottern skojade väl om att jag nog borde ha en Doro med jätteknappar på, men jag är ju en modern tant som älskar tekniska leksaker och ville ha en mobiltelefon med rejäl skärm istället för stora knappar.

Så kriteriet var en ny Android – med STOR skärm!
Det blev en Samsung Galaxy S Plus GT-I9001, Super AMOLED 4″, 1,4 GHz processor, Android 2.3

Jag stod och valde mellan den och SonyEricsson Xperia Arc S, som har mycket bättre kamera (men saknar en extra kamera på framsidan). Den har också blixt och aningens större skärm. Jag tyckte också att HDMI-kopplingen var lockande på Xperian. I övrigt så är det väldigt lika i specikationerna. Får väl erkänna att det var prisskillnaden som avgjorde till Samsungens fördel annars hade jag valt Arc:en.

Galaxy S Plus är en splitterny modell och säljaren fick gå till lagret och hämta den, eftersom den inte kommit ut i butikshyllan ännu. Lite coolt, tycker jag.

Första intrycket: En Android är en Android, så där skiljer det inte så mycket mot för vad jag är van vid. Men skärmen är GRYM! Superklar supertydlig. Mobilen är också riktigt snabb och lätt att jobba med, så än så länge känner jag mig helnöjd. Även om den är stor (4″ skärm), så är den lätt, skön och smidig att hålla i. Ljudet i den är också riktigt bra.

Eftersom det här inte en iPhone, så är utbudet mer begränsat vad det gäller väskor och skal. Jag har beställt skal och skärmskydd på internet, men det tar ju en tid innan saker kommer via eBay. Så tills vidare behövde jag en nödlösning till mobilskydd.

Jag tog en avklippt bit från ett par gamla jeans och sydde en påse. Funkar riktigt bra och ser tufft ut.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *