VK Weekend hade en inspirerande artikel idag om trender inom naglar. Sådär lagom vardaglig artikel för oss som inte är skönhetsnördar. Tyvärr så ligger artikeln bakom deras skyddade sidor, så jag kan inte dela den fullt ut.

Fokus var i alla fall på pastellfärger, metallic och klassiskt rött. Alla mina favoriter kom med eftersom jag växlar mellan milt grönt, metalliskt lila och mörkt rött. Dessutom ska visst matta ytor (känns tråkigt), nude/beige nyanser (ännu tråkigare) och djuprosa (har jag ett par flaskor av) vara inne.

En sak som jag reagerade över i artikeln var ”Och vem har tid att pyssla med naglarna var och varannan dag?” Man behöver inte alls pyssla med naglarna var och varannan dag, för att hålla dem snygga. I så fall hade jag gett upp för länge sedan eftersom jag inte är typen som ids hålla på med skönhetsvård i någon större omfattning. Men att måla naglarna någon gång per vecka, kan jag tycka är helt OK och värt att lägga ner tid på. Men då gäller det att man köper kvalitetsnagellack, lägger på flera lager och låter lacket torka ordentligt mellan varje varv.

Jag har ju så korta fingrar att mina naglar inte alls ser speciellt långa ut. Tittar man närmare, så inser man att de är förhållandevis långa. Folk som inser det, kommenterar ofta just det tillsammans med: ”Hur kan du få naglarna att växa så långa?”Efter att naglarna hämtat sig efter åratal av nagelbitande så har jag faktiskt fått fason på dem och att hålla dem långa är inte så svårt.

  • Jag har dem alltid, alltid, alltid målade.
  • Jag använder bara kvalitetsnagellack och lägger på 2-3 varv (på bilden är det ett O.P.I-lack som suttit på drygt en vecka – 2 lager på hela nageln och ett extra på den yttre halvan).
  • På undersidan av nageln brukar jag lägga ett genomskinligt lack för extra styrka.
  • Jag klöser aldrig bort lacket utan använder en acetonfri nagellacksborttagning.
  • Om en nagel går av, så filar jag inte bort mer än som behövs för att få en acceptabel form på den och behåller så mycket längd som jag kan kan. Det stör mindre att en nagel är lite sned i formen än att den är bra mycket kortare än de övriga (se tumnageln nedan, där jag fick fila bort ena kanten).

Jag borde väl använda nagelbandsolja och liknande, men jag tycker mest att det blir kletigt och svårt att få lacket att sitta ordentligt efteråt.

Jag har slutat använda gel polish då jag inte tyckte att det satt längre (snarare tvärtom) och var oerhört besvärligt att få bort utan att man skadar nageln om man använder det kontinuerligt. Vanliga kvalitetsnagellack sitter lika länge – om än inte med samma blanka jämna yta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *