Extra lediga dagar är bra. Sådana dagar då man inte bara hinner klara av det nödvändigaste när det gäller tvätt och städning, utan även hinner göra lite roliga saker också. Det är då man har chansen att vara lite kreativ och skapa något. Har haft en klänning tillklippt i säkert en månad, som jag äntligen sydde ihop idag.

Försökte göra en kombination av Grönlandsklänningen (med sina mer inskurna ärmar, ärmsömmen på baksidan av ärmen och djupare halsringning) och en standardklänning (med raka stycken i själva klänningen). Krångligare än man tror, men det blev riktigt bra. Inte värt besväret dock, och svårare att justera bredden på klänningen i efterhand, som jag ofta brukar göra. Men det blev en helt OK vardagsklänning i alla fall.

Har en egen garderob för mina medeltida kläder, men insåg att nu när vi skulle på event, så behöver jag egentligen bara hämta manteln därifrån och sedan kan jag plocka klänningar från min vanliga vardagsgarderob. Men de medeltida klänningarna i linne är ju så sköna. Dessutom oerhört klädsamma och man känner sig verkligen jättefin i dem. Och så sticker man ut ur mängden. Det är sådana gånger som dottern säger att: ”Mamma, när du kommer till skolan kan du inte klä dig som en vanlig mamma? Dvs i jeans och en svart täckjacka? Du är jättefin i dina långa klänningar och minkpälsar, men ingen annan mamma ser ut så?”
Ibland anammar jag hennes önskan, ibland inte. Tycker man ska klä sig som man vill och som passar ens personlighet. Och majoriteten av dagarna har jag ändå jeans och tröja: För att gå en snabb långpromenad i långa klänningar är inget man gör frivilligt!

Och precis när man tömt förrådet på 3,5 meter linnetyg planerar man direkt att ersätta det: Till sommaren behöver jag en svart kort ärmlös klänning och en syrenlila vadlång kortärmad klänning. Olssons tyger nästa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *