virkad tunika crochet tunic grey wool

virkad tunika crochet tunic grey woolHade grått garn hemma och eftersom jag nyss stickat en grå tröja, så tänkte jag göra något annat. Det blev då istället en virkad tunika. Jag älskar de här långa varma tröjorna. Jag är så frusen av mig och de här långa tröjorna är så sköna då.

Mönstret är helt egenpåhittat (frivirkat / freestyle). Jag startade med åtta stora mormorsrutor. Lade till kilar fram och bak enligt medeltida mönster och fyllde sedan på med ok och virkade till sist på ärmar.

Är jättenöjd med resultatet. Det blev ett jättefint fall pga kilarna.

Jag vet inte varför jag är så fascinerad av virkning: Virkar nästan hellre än stickar. Kanske för att det är lättare att skapa egna mönster, då man enklare kan bygga på de olika delarna. Och virka går dessutom så jättefort. Det tidsödande är att fästa alla lösa trådar, då man är klar.

Ett enkelt diagram som jag hade i tankarna då jag virkade.

Troja_mall

2 svar på “Virkad tunika / klänning / tröja”
  1. Men så läcker! Tror du jag som nybörjare skulle klara av detta? Lisa

  2. Tack för att du läser min blogg! Klart du kan! Det är bara att prova. Och kom ihåg att alla repar vi upp stora delar av det vi virkat, då det blivit fel, för stort eller för litet. Jag brukar säga att detta är en ekonomisk hobby då jag virkar två gånger med samma garn och nöjet räcker längre. Tips är att använda ett billigt garn som du känner att du kan experimentera med. Go for it! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *