När jag gör något så gör jag det ordentligt och så även med naglarna. Ska jag nu ha snygga naglar, så ska jag göra det ordentligt.

Jag har svårt för att göra det uppenbara: Att bara beställa tid på närmaste nagelsalong för att sedan sätta mig i stolen och låta någon annan göra allt jobb och ta alla beslut. Istället vill jag sätta mig in de olika metoderna, kolla YouTube-klipp, veta hur det hela fungerar tekniskt och försöka göra det själv istället. Det bli så mycket roligare då.

ficklampa med uv-ljus från biltema

Jag har ju en LED UV lampa  för gel polish som följde med startkitet, men jag känner att jag vill ha en smidigare lösning när jag är på resande fot. Jag har packat ner de nödvändigaste sakerna i en necessär, men kände att lampan är väl ömtålig för att transporteras runt allt för mycket. Visst kan jag köpa en reservlampa eller en av de små färgglada lamporna i fickformat som finns, men jag tyckte de var väl dyra att ha mest som reserv.

Då hittade jag en UV-lampa på Biltema för 99,90 kr (drivs med 3 stycken AAA-batterier). Denna lampa har alltså både LED och UV.

Jag testade att härda en liten klick géle-nagellack som jag lade bara på en plastbit och det syntes tydligt att den drog ihop sig och stelnade efter de vanliga 30 sekunderna (det räcker att slå på den i blått lysande UV-lampan).

Enligt uppgifter på nätet så ska den fungera även för att härda det UV-lim som flugfiskare använder för att själva tillverka sina egna flugor.

Jag vet inte vilken effekt denna lampa har i W (watt), men den verkade räcka till för att härda de géle-nagellacken som jag hade hemma i alla fall. Min ordinarie lampa är 6W. Det räcker alltså inte med att köpa en enkel LED-lampa, oavsett antal W. Lampan måste ha UV-ljus för att lacket ska kunna härda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *