Jag försöker ju hela tiden hitta "resfika": Helst någon form av ersättning till de low carb-bars som finns att köpa. Tycker de är alldeles för dyra men detta är ett riktigt OK budgetalternativ.

Jag har gjort en variant där jag först blandade müslin med kokosfett. Lät det stelna. Vände formen upp och ner och stjälpte ut den stela kakan ur formen. Sedan smälte jag choklad i densamma. Efter det tryckte jag ned müsli-kakan i den smälta chokladen, så att chokladen spreds jämnt över botten och en bit upp över kanterna. Hällde smält choklad även ovanpå. In i kylen med hela anrättningen för att den skulle stelna. Skar till sist upp det i bitar och fick choklad-täckta bars. Hade tänkt att doppa även de skurna ändorna i choklad, men där tog orken slut. Dock så ogillade jag smaken på kokosfettet. Kanske är smaken mildare med äkta kokosolja? Den som vill kan testa!

Smält mörk choklad i en vid plan plastform i micron. Jag brukar använda den större varianten av fyrkantig plastform som jag har min matlåda i. Passa noga så att inte chokladen börjar koka utan ta ut varje minut, kolla hur mycket chokladen har smält, rör och och kör en minut till och gör om processen. 1 chokladkaka på 100 gram är lagom till en sådan form.

Blanda ner low carb-müsli i den smälta chokladen. Ju mer müsli desto matigare och knaprigare bräck. Har man riktigt mörk choklad kan det vara idé att blanda ned lite sötningsmedel för att det inte sak bli för bittert i smaken. Rör om ordentligt så att choklad och müsli blandas ordentligt.

Låt stelna i kylen.

Skär upp i lämpliga bitar som lindas in i lite folie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *