Samsung L760 Så var man med ny telefon igen. Har varit Sony Ericsson trogen så länge de funnits, men tycker inte att de senaste vi haft härhemma hållit samma kvalitet som tidigare. När min inte alltför gamla K530i började stänga av sig när den själv behagade, kändes det som läge att testa ¨något nytt.

Det blev en Samsung SGH-L760. Den är bra mycket snyggare i verkligheten: Liten, slimmad, slide, skön att hålla i handen pga den mjuka formen och framsidan är polerat stål, resten är silverfärgad plast. Funktionsmässigt ska den överensstämma rätt bra med min gamla SE K530i: Har det mesta, men är ingen walkman-telefon. Men en vanlig MP3-spelare duger bra de få gånger jag använder den och radion finns ju att tillgå också. Eftersom jag kör Glocalnet här uppe i norr är också en 3G-telefon att föredra. Bluetooth och plats för extra minneskort är också ett måste.

Det är en extremt prisvärd telefon: 1639 kr på cdon.com tycker jag är ett riktigt bra pris. Satt och suktade efter en Samsung Soul, men tyckte det var väl mycket pengar att lägga ut i dagsläget. Sedan är jag lite tveksam hur touch-skärmen funkar en kall vinterdag när man står med hundarna i koppel i ena handen och försöker ringa med den andra. Men man kan alltid uppgradera sig senare. Och då har den säkert kommit ut i ännu fler färger – men till lägre pris.

Att byta till ett nytt telefonmärke var verkligen som att känna sig som en nybörjare igen! Jag hittade absolut ingenting! Men efter en stund föll även Samsungs menyer på plats. Är det då någon egentlig skillnad på funktionen eller är det bara menyernas uppläggning som skiljer sig åt? Ska man se det positivt så känns det enklare att personifiera telefonen eftersom inställningsmöjligheterna inte ens är i närheten av vad man är van från ifrån Sony Ericssons telefoner. I även den enklaste Sony Ericsson finns det ju en uppsjö av teman, inställningar och ringsignaler – här är det betydligt mer begränsat. Att skriva SMS kändes från början väldigt knepigt, men jag kan inte säga att det är mer komplicerat egentligen: Bara ett annat sätt att komponera SMS och lägga till mottagare. Men det mesta finns där i varje fall – bara på andra ställen.Tvärtom känns bläddrande i menyerna nästan kvickare, då man lärt sig det. Men inte ett enda spel följer med och inga freebies på Samsung Fun Club? Snålt!

Men efter den första stunden av förvirring känner jag mig mer och mer nöjd över den lilla silvergrå Samsung-telefonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *