Roger Waters - The Wall 2013 - Ullevi - Pink FloydHar ju inte bloggat om en av augustis största händelser: Konsert på Ullevi med Roger Waters (Pink Floyd) som presenterade ”The Wall 2013” – ett av världens bästa album genom tiderna.

Det som på bilden ser ut som flytande lava är projiceringen på ”The Wall”. Väggen byggdes sakta upp under hela konserten och täckte hela kortsidan av Ullevi-arenan – för att sedan rivas spektakulärt i finalen. Artisterna var som små myror på scenen – men det gjorde inget. Tidvis så var musikerna också helt dolda av den kompakta väggen.

Det var mycket folk på läktarna om än inte fullsatt (37.000), men de som var där fick en riktig modern rockshow. Det var flygande helikoptrar, smattrande kulsprutor vars vibrationer kändes i hela kroppen, fyrverkerier och bland de snyggaste animationer jag någonsin sett. Och fantastiskt vacker musik. ”Comfortably numb” gav nog hela publiken rejäla rysningar i hela kroppen – den var bara helt magiskt vackert framförd.

Roger Waters är hela 70 år gammal – men oj vad mycket rock det finns kvar i honom. Visst spricker rösten ibland, han spelar lite svajigt emellanåt – men omger sig med fantastiska musiker som kompensation. Men det är stor rockkonst – helt underbar kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *