Samsung Galaxy SIII S3 GT-i9305Nu är det färdigshoppat inför julen och allra sist var en julklapp till mig själv: En Samsung Galaxy S3 4G. Det är Android 4.1.1 (Jelly Bean) installerat och jag har abonnemanget Halebop Rubbet. Jag har varit nöjd med min gamla Samsung Galaxy S Plus, men den här har bättre kamera och blixt samt större skärm (tangentbord!) så den blir bättre att fota och blogga med. Den är verkligen jättefin. Skärmen är ännu bättre än på min gamla (som var helt OK) och den är supersnabb. Android är alltid Android och Samsung är alltid Samsung, så det kändes som ett säkert kort. Den är betydligt större än min gamla (4,8 tum vs. 4,0 tum) men den är så pass lätt och tunn att skillnaden i handen inte kändes alltför stor. Man vänjer sig fort vid stora skärmar.  iPhone 4 känns t.ex. som pytteliten då jag jämför med mina Samsung-mobiler. Givetvis tog jag en i vit färg – jag tycker det är den absolut snyggaste färgen på en mobiltelefon.

Jag funderade på om jag skulle köpa 4G eller inte, men det är ju 4G som kommer, så det kändes dumt att inte ta det tillägget.

Fascinerande numera är att eftersom mobilen är kopplad till Google så flyttade den över alla appar till den nya mobilen, då jag loggat in med mitt Google-konton. Konfiguration av kontona fick jag göra, men jag slapp i alla fall fundera på vilka appar jag brukar ladda ner.

Mobilskal är beställda från Asien och jag har funderingar på att tillverka ett personligt sådant, eftersom jag inte hittade helt vad jag sökte, men återkommer om det blir något av det projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *