sjöjungfrufilt mermaid blanket afghan shell pattern virka virkad virkning crochet snäckskalsmönster snäckor

Dottern blev så otroligt nöjd över sin sjöjungfrufilt att jag gjorde en likadan fast mindre. Principen är densamma, men jag gjorde öppningen längre, så att den ska vara lätt att komma i och ur. Tanken är att den är tillräckligt lång för att hon ska kunna dra den ända upp till hakan, eller ha den nedvikt dubbelt om hon vill sitta och läsa en bok och ha händerna fria.

Garnet är detsamma som förra gången: Caron Cakes i färgen Faerie Cake från Michael’s och virknål nummer 6.0 mm. Jag behövde 3 nystan (=600 gram eller 1050 meter). Jag önskar så att detta garn kunde vara tillgängligt i Sverige (till vettigt pris – avundsjuk på utbudet i USA för bl.a. garn….)

sjöjungfrufilt mermaid blanket afghan shell pattern virka virkad virkning crochet snäckskalsmönster snäckor

Filten med nedvikt kant.

sjöjungfrufilt mermaid blanket afghan shell pattern virka virkad virkning crochet snäckskalsmönster snäckor

Filten i hela sin längd.

sjöjungfrufilt mermaid blanket afghan shell pattern virka virkad virkning crochet snäckskalsmönster snäckor

Jag gjorde en mindre stjärtfena, så att det inte skulle bli så tungt.

sjöjungfrufilt mermaid blanket afghan shell pattern virka virkad virkning crochet snäckskalsmönster snäckor

Närbild på snäckskalsmönstret.

sjöjungfrufilt mermaid blanket afghan shell pattern virka virkad virkning crochet snäckskalsmönster snäckor

Baksidan. Den här ihopvirkad längst ner bara, så att det är enkelt att komma ut och in ur den. Jag skulle nog kunna ha lämnat en ännu större öppning, då jag ser den färdig.

Ritningen som jag gjorde. Jag tittade på den förra sjöjungfrufilten och försökte göra den till en tjej som är ca 110 cm lång.

Ett svar på ”Sjöjungfrufilt till liten tjej”
  1. Hej!
    skulle du kunna tipsa mig gör man för att räkna ut storlek om jag ska virka i xl
    dsv hur många luftmaskor
    tack på förhand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *