Gav upp och köpte ny telefon igår på Elgiganten – trots att det är mer månad kvar än lön. Men jag var tvungen att ha en ny telefon och har svårt att nöja mig med något som bara är OK. Vill ha en telefon som har det lilla extra. Det blev en liten Sony Ericsson Xperia X10 mini pro. Efter lite kläm och känn, så var valet enkelt. Jag vill ha ett riktigt tangentbord (är så less på T9!), helst Android (iPhone är för dyr) och lämplig storlek (iPhone är för stor att ha i fickan hela tiden – jag har en som jobbtelefon redan).

Min gamla ser ut som nedan. Jag kan säga att det där snacket om att det ”bara” är att byta skal ska man aldrig någonsin lyssna på. Det var helt omöjligt! Inget stämde och saker var klistrade och inte bara fastskruvade eller via ”snäppen”.

Jag tänkte också byta operatör också från Glocalnet till Halebop, för att få Telias täckning. Glocalnet har varit bra med stora fördelar:

+ Billigt abonnemang: Jag gillar att man kan prata i princip hur länge som helst för nästan inget pris alls (99 öre i uppkopplingsavgift och sedan noll kronor/minut – perfekt för en långpratare som mig).
+ Billigt pris på mobilsurf med rejält tilltagen max-gräns (3 GB/månad för 59 kr – kan det bli bättre?).
+ Trevlig och hjälpsam kundtjänst att prata med.

Nackdelarna då:

– Täckningen i Norrland (i Mellansverige har jag inget att klaga över på den biten)! 3G fungerar excellent så länge jag håller mig inom Umeå stad. Men åk en liten bit ut på landet och man har noll täckning. Eftersom jag oftast åker ensam i bilen numera, så känns det ibland obehagligt att telefonen fungerar så dåligt, när jag egentligen som bäst behöver den.
– GSM fungerar i princip inte alls inomhus i Norrland, oavsett om man befinner sig i city eller inte.
– De har inga specialpriser på telefon och litet urval. Det känns tufft att alltid måsta lägga ut hela summan när det är dags för ny telefon. Och mobiltelefoner nöts när man har dem som enda telefon.

Jag fundera som sagt varpå  Halebop eftersom de verkar vara något billigare än Telia. Men det blir ändå mycket dyrare än Glocalnet, vilket jag inte gillar. Och man måste binda upp sig i 2 år. Jag blev därför snål och behåller mitt gamla Glocalnet abonnemang och köper telefonen kontant.

Men oj vad kul det är med ny telefon – älskar nya små tekniska leksaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *