Oj – det finns plötsligt en Sony Vaio i mitt knä! Hur kunde det komma sig?

Jag har länge saknat den gamla 17″-HP:n som gick i graven i våras. Jag har försökt att klara mig med våra små mini-datorer här hemma, men till slut blev det för mycket för att stå emot:

1. En längtan efter en rejäl skärm och ordentligt tangentbord.
2. 20% REA på ALLT på MediaMarkt.
3. Trevlig säljare som kändes seriöst intresserad av vad jag var ute efter.

Jag gillar mini-datorernas portabilitet, men prestandamässigt har de inte mycket att komma med. Inte ergonomiskt heller, annat än att de är otroligt lätta att bära runt på och transportera. Jag gillar att kunna ha med mig en i väskan utan att den i princip märks. Som reservdatorer är de alldeles utmärkta.

Så det blev en impulsköpt dator idag. Och ja, det är Windows 7 på den, men uppriktigt sagt så är Apples datorer väl häftigt prissatta och även om jag betalat ordinarie pris för Vaion, så hade prislappen hos Apple för en 15″ varit nästan dubbelt så stor. Ibland får börsen tala.

Jag har lite dåligt samvete för att ha lagt ut en massa pengar idag. Å andra sidan är det något jag verkligen behöver och länge funderat över. Köpa PC är en djungel med alla märken och modeller, så till slut kändes det lika bra att sluta vela och slå till när man i varje fall känner att man gjort ett bra tillräckligt bra köp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *