Det här med internet kändes som en osäkerhetsfaktor. Då jag frågar runt, så får jag höra att alla hus i Torrevieja C ska vara anslutna till fibernätet. Det låter lite för bra för att vara sant, men vi hoppas i alla fall på ADSL. Jag vill ogärna ha någon sorts satellit-uppkoppling, då de inte alls kommer upp i några större hastigheter. Vi vill kunna sitta och jobba, titta på Netflix och Play-kanaler utan att uppleva bilden som hackig. 

Då vi bestämt oss för vilken lägenhet vi skulle ha så skyndar jag mig att kontakta ett antal internetleverantörer. Det verkar som om leverantörerna delat upp områdena mellan sig och för vår lägenhet kunde några erbjuda fiber, andra ADSL och ytterliga några andra enbart antenn på taket. Givetvis så fastnar vi för en av dem som kan erbjuda oss fiber. Det blev OnlyFibra för vår del.

Det finns abonnemang som går att pausa, men då blir abonnemanget dyrare och dessutom så skulle vi inte få gratis installation. Vi binder därför upp oss på ett 18-månaders kontrakt där vi betalar en viss summa/månad.

När det gäller TV, så känner ingen av oss att vi behöver skaffa någon sorts box för att se skandinaviska kanaler. Det finns sådana lösningar, men Netflix och andra Play-kanaler via Chromecast räcker gott för oss. För att verkligen kunna se allt i Sverige kan du dock behöva skaffa  ett VPN-abonnemang som gör så att du får ett svenskt IP-nummer. 

När det gäller spanska TV-kanaler så var det inga problem hos oss: Vi kopplade in TV-kabeln i antenn-uttaget. Lät TV:n söka reda på kanaler. När sökningen var klar fanns det typ 62 TV-kanaler och över 20 radiokanaler. Alla på (dubbad) spanska.

Internetleverantörer som jag kontaktade via mail eller telefon

Så här såg det ut för just vårt hus. Det ser alldeles säkert annorlunda ut där du bor. Jag vill bara visa att det skiljer en hel del i erbjudanden och att det lönar sig att fråga runt.

OnlyFibra: http://www.onlyfibra.tv/ (Kunde ge oss fiber och de vi valde. Är en del av TV Horadada)
TVT Fibra: https://www.tvt.es/ (Kunde ge oss fiber)
Olé: http://www.olecomunicacion.tv/index.php/optical-fiber/ (Erbjöd endast paket med TV)
DVBlab: https://www.dvblab.com/ (Kunde endast ge oss takantenn)
Movistar: http://www.movistar.es/  (endast ADSL hos just oss) 
TV Horadada: http://www.tvhoradada.com/ (Köpte deras billigare lösning OnlyFibra): Edit: De heter numera Avatel.
SatTV Plus: http://sattvplus.com/site/es/inicio/ (Kunde endast ge oss takantenn)
MasMovil: https://www.masmovil.es/ (endast ADSL hos just oss)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *