tvärflöjt Yamaha YFL-211 thomann

Nu är den beställd. Det blev ett säkert kort: Yamaha YFL-211.

Jag har försökt läsa mig till vilken som är den mest prisvärda nybörjarflöjten och det stod till slut mellan

  • Yamaha YFL-211. Ett säkert kort som håller i alla lägen. En av världens största tillverkare på musikinstrument och en av de allra bäst säljande nybörjarflöjterna. Jag gissar på att den motsvarar den tvärflöjt jag en gång i tiden hade. Den var lättspelad och jag borde ha behållit den. Å andra sidan hade det väl varit läge att köpa en ny igen vid det här laget. Kommentarerna är oftast att det är en bra flöjt, men dyrare än sina konkurrenters motsvarande modeller.
  • Pearl PF-505 Quantz. En modell som många prisar för den vackra tonen och det något lägre priset. Det var mellan den här och Yamahan som jag till slut stod och valde.
  • Jupiter JP-5011. En modell som kostar lika mycket som Pearl och som rekommenderas av många på internet, men oftaste med kommentaren att de föredrar Pearl framför denna.

Det skiljde dock inte så mycket i pris mellan Yamahan och Pearl, så jag gick på det säkra kortet som troligen har ett bättre andrahandsvärde om jag vill byta upp mig och som är lättare att hitta reservdelar till om man skulle behöva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *