Jag ser egentligen inte det här som något bantningsprogram (även om man går ner i vikt) – utan som ett sätt att leva. Om du vill återgå till den kost som du tidigare åt, så är det väl upp dig till dig själv? Man måste själv avgöra vad som känns bäst för ens egen kropp och hur man ska äta för att hålla sin idealvikt. Om du återgår till exakt dina tidigare matvanor lär du med all säkerhet få tillbaka din gamla vikt igen: Hade din kost tidigare varit perfekt för din kropp, så hade du ju aldrig gått upp i vikt från början! När jag väl började läsa om blodsocker och GI insåg jag att jag tillhör den grupp som aldrig kommer att kunna äta som ”vanligt” igen (vad nu det egentligen är för något?). Min kropp reagerar fel på snabba kolhydrater och gör att jag går upp i vikt (vilket jag inte vill göra igen). Vetemjöl, socker och stärkelse är bannlyst för all framtid hos mig – men det är mitt eget beslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *