Ett riktigt bra årsmöte!

Först en oerhört intressant föreläsning om Cavalierernas hjärtproblem av Clarence Kvart (professor vid SLU, hjärtspecialist och Cavalierägare). Budskapet var att man borde höja gränsen på fria föräldrar till 5 år, för att på så sätt sålla bort tillräckligt många sjuka djur, utan att för den skull få en alltför liten avelsbas. Det känns inte som en alltför stor eftergift för att förbättra hjärtstatistiken på Cavalieren. Men trots allt så är många Cavalierer rätt långlivade, trots att de fått blåsljud och kan leva ett långt och bra hundliv, trots diagnos.

Vi fick också en uppmaning från styrelsen om att vi inte ska glömma bort att vara uppmärksamma även på SM (syringomyelia), eftersom det orsakar ett faktiskt fysiskt lidande hos hunden i vardagen. Det är idag inget stort problem, men bättre att vara uppmärksam än att blunda helt och plötsligt stå med ett stort problem på halsen.

Sedan det traditionella årsmötet, som var föredömligt snabbt avverkat utan att bli slarvigt.
En dag som var både givande och trevlig. Som det mesta som händer inom Cavalier-världen. Cavalier-folk är ofta lika sociala och trevliga som sina hundar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *