att ta bort gellackJag erkänner att jag ofta fuskar och tar bort gellacken genom att klösa bort det. Lacket kan ibland lyfta sig pga att man har målat för långt ut på nagelkanten och då är det enkelt att dra bort stora bitar i taget. Det nöter dock på naglarna att göra så och inget man ska göra varje gång. För varje gång man drar bort lacket, så drar man ofta bort ett tunt lager av den riktiga nageln och naglarna blir oerhört sköra efter ett tag.

För att ta bort gellacken korrekt behöver man:

  • Bomullspads
  • Sax
  • Aceton
  • Aluminiumfolie

Gör så här:

 1. Klipp varje bomullspad i fyra lika stora bitar.
 2. Dränk varje bomullsbit i aceton.
 3. Lägg den acetondränkta bomullsbiten på nageln.
 4. Vira in nageln i aluminiumfolien.
 5. Vänta 10 minuter
 6. Nu ska nagellacket vara mjukt och lätt kunna skrapas bort med en apelsinpinne, manikyrpinne eller dina egna naglar.
 7. Om nagellacket fortfarande är hårt, låt det mjukas upp ytterligare 5 minuter under aluminiumfolien.

att ta bot gellack

20130902_211134a

linda in nageln i aceton och folie

 

7 svar på “Att ta bort gellack / gelénagellack”
 1. Gammalt inlägg men jag chansar!! Jag har Depends gellack på naglarna (det som drogs in pga besvär) och försökte igår att ta bort det med den gröna acetonen. Lacket rubbades inte ens för en mm utan är helt intakt. Kräver detta gellack någon annan sorts aceton tro?
  Tacksam för hjälp om möjligt.

 2. Hej! Det ska fungera med vanligt aceton, men det krävs både tid och att man dränker in ordentligt. Fingrarna känns rätt torra efteråt. Lycka till! //Maria

 3. Jag tyckte att jag tog rikligt, men jag kör en omgång ikväll igen. Stort tack för svar!!

 4. Hej!

  Hittade precis hit när jag letade efter sätt att ta bort nagellack som inte går bort med vanligt (acetonfritt) nagelborttagningsmedel. Jag vet inte vad det är för nagellack jag har; jag gjorde fotvård på salong för ca sex veckor sedan och då målades även tånaglarna. Nagellacket har suttit bra ända tills nu, men nu börjar det flagna så jag försökte ta bort det. Det sitter som berget…! Borde jag pröva med aceton i stället…? I så fall tänker jag följa råden i det här inlägget. Jag tycker inte att jag borde behöva gå tillbaka till salongen för att få nagellacket borttaget…!

 5. Jag har också gjort mina naglar på salong/akrylnaglar med gelish på dem, och jag vet inte om det går att ta bort gelish på akrylnaglar? Vet någon det?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *