Mitt mest lästa och mest kommenterade inlägg på min blogg just nu är anvisningar för hur man avregistrerar sig från StayFriends. StayFriends idé är att man ska hitta igen gamla klasskompisar.

Uppenbarligen har det kommit en omgång fakturor i dagarna, eftersom så många behöver dessa anvisningar just nu.

Att hitta länken för hur man tar bort sin profil var krångligt, men alls inte omöjligt.

Jag har själv mailat till StayFriends support och fått trevliga och snabba svar, så de kan visst nås via mail.

I början så var jag vänlig nog att vidarebefordra blogg-kommentarerna till deras support, men det har jag slutat med, då det inte ledde någonstans. StayFriends svarade mig alltid något i stil med: ”Tack för detta, men vi hittar ingen med detta namn, adress, epost-adress etc”.  De kan inte gissa sig till vilken person det handlar om.

Jag har också redigerat bort personnummer och annat som folk skickat in direkt som kommentarer till en blogg.

Det känns bra att jag faktiskt hjälp folk att hitta igen en länk som de sökte. Men jag känner mig samtidigt missmodig över hur godtrogna många människor är, där man inte kontrollerar alls var eller till vem man skickar in sina personuppgifter.

Vore jag StayFriends hade jag nog i alla fall scannat min blogg och sett om jag fått några lyckträffar och gjort några människor glada, men jag har ingen aning om så är fallet.

Men människor där ute – fundera en extra gång innan ni trycker på sänd-knappen för att skicka in en kommentar till en blogg.

[ Hur man avregistrerar sig från StayFriends ]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *