Jag har fått flera frågor om hur jag gör när jag bloggar med min Chromebook. Chromebook fungerar i alla fall utmärkt att blogga med. Det är kanske inte det snabbaste eller smidigaste sättet jag jobbar på  (jag tänker mest på hur jag hanterar bilder), men har man hittat ett arbetssätt som fungerar, så tenderar man att hålla sig till det.

Jag kör ju WordPress som så många andra bloggare. För att skriva in texten gör jag som på vilken annan dator som helst:

  • Logga in på administrationspanelen som  ligger under wp-admin.

Det finns flera sätt att föra över bilderna till sin blogg.  Jag tänker bara räkna upp ett par som jag brukar använda.

  •  Skicka bilderna från telefonen till Chromebook via bluetooth (Chromebook kommer alltså med bluetooth).
  • Maila bilderna till ditt mailkonto. Läs mailet på din Chromebook och ladda ner de bifogade bilderna till din Chromebook.
  • Låt mobilen synkronisera automatiskt mot Google+ och ladda ner dem därifrån lokalt till din Chromebook (eller ange den URL där bilderna ligger om du delar bilderna publikt).

För att klistra in bilderna i bloggen så gör man sedan precis som vanligt:

  • Nedladdade filer finns logiskt under ”Nedladdade filer” i ”Files”.
  • Lägg till bilden därifrån till Mediabiblioteket (vilket jag föredrar) eller klistra in bilderna direkt i inlägget.

För att editera bilderna i Chromebook så dubbelklickar man på bilden så att den öppnas och trycker sedan på tangenten ”E” för att komma i editerings-läge.

Det finns inte så många redigeringsmöjligheter och jag kan ärligt säga att jag i princip endast brukar beskära mina bilder.  Klipper in en bild, så att man kan se hur det kan se ut i redigeringsläge.blogga med en chromebook hantera redigera bilder

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *