Samsung Galaxy Note 3 N9005 androidErkänner: Jag har köpt ny mobiltelefon. Jag är nog en extremt intensiv mobilanvändare, för mina mobiler skulle aldrig hålla ett 24-månaders-abonnemang.

Jag har länge sneglat på den större av Galaxy-seriens modeller, dvs Note. Jag använder min mobil mer som surfplatta än telefon. Så det blev en Samsung Galaxy Note 3. De säljer visserligen ut den gamla modellen Note 2 nu för en spottstyver, men då jag läste recensionerna så känns Note 3 som en så pass rejäl uppgradering att det var den jag verkligen ville ha.

De elaka skulle säga att det här är en riktig pensionärstelefon med sin 5,7″ stora skärm, för oss som börjat se dåligt på nära håll, men det kan ju inte vara så? Men texten är tydlig och jag gillar att det virtuella tangentbordet även har med siffror – det blir mindre hoppande och går snabbare att skriva. Det får plats så mycket mer på en skärmsida, vilket jag uppskattar. Det går faktiskt riktigt bra att blogga med den, som jag tyckte var jobbigt med S3 pga det pyttelilla textfönstret som dök upp i wordpress-appen.

Storleken är inte alls så stor i handen, som det ter sig på bild. Note 3 är riktigt tunn och väger väldigt lite. Baksidan är lätt skrovlig, vilket gör att den inte halkar runt i handen. Jag köpte ett rosa flip-on-skal (flip wallet case) som ersätter den ordinarie baksidan, så inte ens med extra lock över skärmen känns den tjock eller klumpig. Den fungerar faktiskt riktigt bra att hålla i och ringa med, som vilken annan smartphone som helst.

Här syns min gamla Galaxy S3 jämsides med Note 3.

note3bMin förra mobil Galaxy S3 som är en riktigt bra telefon, men det känns att denna är bra mycket snabbare. Allt sker blixtsnabbt då man ska göra något. Jag blev nästan lite förvånad över hur fort saker händer, men det passar mig som avskyr sega teknikprylar.

Förvånad blev jag också över hur kristallklart ljudet var, då jag satte på musikspelaren.

Det gick förvånansvärt snabbt att komma igång. Dels för att det är samma Android-version som på min gamla mobil, men också tack var Google och Samsung: Båda dessa synkar ju infon mot molnet, så appar som jag redan ”köpt” laddades ner med en rasande fart och mycket återställdes direkt. Men visst är det en del pyssel med att ställa in eposten igen, logga in på diverse appar, göra i ordning skrivbordet så att favorit-apparna finns lättillgängliga och ladda ner de appar som trots automatiken inte återställdes.

Jag måste tyvärr erkänna att jag ännu inte kommit igång att jobba med pennan, som tillför en hel del extra funktionalitet. Jag blev inspirerad av reklamfilmen för Note 3, men än är jag inte där. Men visst ser jag möjligheterna!

Det jag nog är mest imponerad över är batteritiden. Jag som levt med en laddare ständigt nära mig. Men man får väl helt enkelt plats med ett större batteri i en större enhet.

Ett svar på ”Samsung Galaxy Note 3 N9005 – test”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *