Eftersom det visat sig att 4G (LTE) fungerade helt OK på landet, så tänkte jag köpa med mig ett 4G-bredbandsmodem tillsammans med ett kontantkort för att användas framför allt under semestern och sedan mer sporadiskt under vintern.  Det är bara Telenors och Tele2:s nät som är aktuella och har täckning. Eftersom jag ändå har telefonen hos Comviq kändes de som det självklara valet. Men så lätt var det inte att man bara kunde beställa sig ett start-paket därifrån med 4G-modem. De har säljstoppat sitt startpaket och kan inte säga om det kommer ett nytt eller om de bara tänker skicka ut SIM-kort allena i fortsättningen. För mig som kund känns det väldigt konstigt att man säljstoppar något utan att ha en ersättning att erbjuda.

  • Telenors kontantkort säljs tillsammans med ett modem som inte stödjer 4G (bara 3G).
  • Tele2 skickar inte ens ett SIM-kort utan att man förbinder sig att abonnera minst 24 månader.
  • Comviq har dragit tillbaka försäljningen av sitt startpaket, som innehöll just ett 4G-modem, precis lagom innan semestrarna startar och högsäsongen inträffar för mobilt bredband för oss privatpersoner. Jag kan däremot få ett SIM-kort därifrån helt gratis.

Så det blev inget mobilt bredband för min del i alla fall. Jag får försöka klara mig med telefonen, även om det är en sämre lösning. Startpaketen brukar erbjuda subventionerade lösningar, så det kändes inte rätt att köpa ett löst modem – de är dessutom rätt dyra.

Jag har fått lära mig att man kan gå vägen till Comviq via Tele2:

  1. Hämta ut ett SIM-kort från Comviq.
  2.  Köp ett modem som är låst till Tele2.
  3. Lås upp modemet gratis hos Tele2.
  4. Stoppa in Comviq-kortet och surfa på

Men frågan är om det:

  • Är värt kostnaden att köpa ett helt obundet bredbandsmodem?
  • Är värt besväret att gå omvägen via Tele2?
  • Är mest lönsamt, praktiskt och enkelt och se om Comviq ändå kommer med ett nytt startpaket?

Jag kände mig lat så här inför semestern och iddes inte trassla med ad hoc-lösning eller börja ansöka om upplåsningskoder. Strular något så är semestertider fel tidpunkt att försöka åtgärda saker.

Jag avvaktar tills vidare och kollar vad som är mest fördelaktigt nästa gång jag känner för mobilt bredband igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *