Jag har ett par år kört med Halebop (som går i Telias nät)  på min mobil, eftersom jag efter att ha haft Glocalnet (körs via Telenors nät) rätt länge ledsnade på att inte ha någon täckning utanför stadskärnan.  Vi Norrlänningar är ju inte bortskämda med god mobiltäckning precis.

Nu har jag börjat ledsna igen, eftersom jag faktiskt hade bättre mottagning på mobilen med Glocalnet inom staden, än vad jag haft med Halebop.  Dessutom började jag fundera på hur man ska lösa sommarens internet med mobilt bredband. Jag vet att semester borde vara en internetfri fasteperiod, men nog är det trevligt att ha en liten kort sejour med yttervärlden emellanåt. Så som vanligt blev det en snabb marknadsundersökning och resultatet var förvånande.

Jag kollade på de två platser ”i obygden” som jag vistas i under sommaren och resultatet var förvånande, men innebar byte av leverantör till min vanliga mobil istället för att köpa ett mobilt bredband (det räcker att kunna surfa via mobilen). Jag tänker inte ange de koordinater det handlar om för min semesterorter, utan bara redovisa vad jag kom fram till.

Jag blev förvånad över att Telia hade sämst resultat på båda platserna. Så det blev ett leverantörsbyte till Comviqs kontantkort eftersom det var billigare och med mer surf än Telenors alternativ. Ska bli spännande att testa i sommar och se om täckningskartorna stämmer även i verkligheten.

Annars får jag väl byta till något annat efter sommaren – värre är det inte!

[ Halebop ] [ Glocalnet ] [ Telia ] [ Hallon ]
[ Telenor ] [ Tele2 ] [ Comviq ]

 

 

2 svar på “Telia känns inte som nummer ett längre”
  1. […] Jag bytte ju operatör just före Midsommarhelgen för att få bättre täckning. Jag bytte från Halebop till Comviq. Och det funkade! Jag har surfat med 4G (nästan) hela helgen, medan övriga sällskapet satt och klagade över sin tålamodsprövande  Edge-uppkopplinga via Telia. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *