Jag måste bara få tipsa om den alldeles utmärkta appen till mobilen som heter Waze.
Den är dessutom helt gratis och har ändå inga irriterande reklamrutor.

Min gamla Garmin nüvi behöver uppgraderas. Det är massor av rondeller och vägar som inte finns med och när man kör E4:an i höjd med Hudiksvall får den ett frispel eftersom GPS:en tror att jag är ute i ödemarken och kör i obanad terräng. Men samtidigt så kostar en uppgradering lika mycket som en ny GPS. Tänkte att jag skulle testa att använda mobilen och se hur det fungerar.

Jag fick tips om en app som heter Waze och den fungerar förvånande bra. Alla vanliga funktioner som behövs i en GSP finns med som navigering, röststyrning och favoritmål. Eftersom den bygger på en aktiv community (grupper) så rapporteras det i realtid om hinder på vägen, köer, vägarbeten etc. Trafikkameror är markerade, men jag har inte lyckats inse om det går att få ett varnande pip före, men jag gissar att även den här appen kommer att utvecklas med tiden. Som användare kan man själv hjälpa till med att hålla kartan aktuell. Snabbare trafikinfo än så här är svårt att få.

Jag har en Samsung Galaxy S Plus och den skärmen är superskarp och rejält stor, så den känns perfekt för detta.

Ett tips är dock att införskaffa:

  1. En hålla för mobiltelefonen, så att mobilen kan placeras i framrutan i liggande läge för bästa översikt.
  2. En laddare för cigarettuttaget. Det drar mycket ström när man ligger och kör GPS och skärm samtidigt.

[ Waze ]

Ett svar på ”Gratis GPS till mobilen – Waze”
  1. Ja! Waze är toppen! När man väljer Navigera (fanns inte förr) så varnar den i förväg om det är någon som rapporterat polis på vägen eller om det är kö längre fram. Likaså om det kommer fartkamera eller om ankomstiden ändras alltför mycket. Se bara till att ha på medialjudet… det glömmer jag lätt av : )
    Waze är ju så smart också att den lär sig Favoriterna och frågar om det är tex Hem du vill när du åkt till Arbetet tex. MÅNGA gånger bättre än någon GPS-pryl vi haft!
    Vi sez i trafiken : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *