Hjälper era hundar till hemma?

Tja, mina tjejer är rätt duktiga på att ”hjälpa till”:

Den ena hjälper i varje fall till att valla in den andra, om inte båda kommer då jag ropar i dem. Brukar ofta sluta med att de ligger och rullar och brottas med varandra och helt glömmer bort att det egentligen var till matte de skulle. Fast när det fungerar ser det rätt häftigt ut: Den lilla springer fram till den äldre. Ger henne en liten puff och visar tydligt att de ska springa mot mig. Och sedan kommer de båda i full galopp mot mig.

Annars är de urduktiga på att städa undan kvarglömd mat. Eller kvarglömd…. Mat som lämnas utan tillsyn > 5 sekunder. Tappar man något på golvet hinner det sällan nå träet utan landar i en trubbnosig mun. Behövs ingen kompost-påse här inte…

Vantar, mössor som ramlat på golvet är alldeles utmärkta föremål att använda för att sopa golvet med.

Och när matte är less på sina skor, så hjälper de mer än gärna till att tugga och bära på dem, så att de blir så skabbiga att man måste köpa nya utan dåligt samvete.

Om matte bäddat sängen slätt och fint, så hjälper man gärna till att göra det mer hemtrevligt genom att krafsa och gräva så det blir sådär lagom fluffigt igen.

De se också till att matte verkligen sitter i soffan och kopplar av istället för att stressa runt i lägenheten. Sätter hon sig i soffan så ska hon banne mig sitta där, så de kommer krypandes och en lägger sig på knäet och den andra på bröstkorgen. Bara att gilla läget och njuta av de gosiga pälsarna.

De hjälper också till med att säga till när posten kommer. Väl högljutt ibland, men det kan ju vara något riktigt spännande bland alla räkningar och reklamblad.

Det låter som om de är världens vildbasare, men för det mesta hänger de mest bara med och är nyfikna och glada. Eller så håller de mig sällskap i soffan (som nu) eller ser till att jag får mina välbehövliga promenader.

Cavalierer är de härligaste hundarna som finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *