background roses windows 8 hp envy1 7 tumJag skrev en kort recension över min nya 17-tums dator tidigare. En laptop i Envy-modell från HP.

Har fått frågan vad jag tycker om den så här efter ett par veckor. Och  sammanfattningsvis kan sägas att jag är toknöjd. Jag kommer aldrig mer att ha mindre än 17 tum framför mig på skrivbordet, utan istället komplettera med en betydligt mindre bärbar dator för resa. Det blir en mycket skönare arbetsställning då man sitter och jobbar vid en större skärm och det blir effektivare jobb när man får plats med mer. Jag skriver rätt mycket och tycker om att kunna lägga fönster omlott, så att de är snabbt åtkomliga. Det gör mycket att skärmen både är HD-upplöst och större än normalt.

Jag klagade lite över fingeravtrycksläsaren som inte kom igång ordentligt, men HP kom med en av sina uppdateringar, via den förinstallerade appen HP Support Assistant, till just den funktionen och då fungerade fingeravtrycksläsaren precis som tänkt direkt. Ingen nödvändighet för mig att använda fingeravtrycksläsaren, men en kul feature som man ju i alla fall  måste testa. Jag gillar när tillverkaren kommer automatiskt med uppdateringar till förinstallerade programvaror och att installationen också fungerar (vilket inte alltid är fallet, trots tillverkarnas goda intentioner).

Skärmen är verkligen kanonfin: Skarp och ljusstark och kompletteras bra med det bakgrundsbelysta tangentbordet som kan stängas av och på. Något jag inte trodde jag behövde men det är vilsamt ibland att inte ha ljuset på där. Tangentbordet är jätteskönt att skriva på, men det tog mig ett litet tag att vänja om mig exakt hur tangenterna är placerade då t.ex. ”Delete”-tangenten är något mindre än på min förra bärbara dator och tangenterna inte lika distinkta då de bara är upphöjda några millimeter över ytan. Men just den låga profilen gör det oerhört vilsamt att skriva på det.

Jag tycker annars att funktioner är tydliga och logiska och jag har inte haft problem med att hitta igen olika inställningar som finns förprogrammerade på de olika tangenterna – symbolerna är tydliga. Annars kan man ju leta sig blå efter varför inte WiFi fungerar på en ny dator och inse att det någonstans under kanten är gömt en liten av- och på-knapp för just WiFi (och som då givetvis av någon anledning står på ”off”). Här lyser sådana saker med en liten blå eller orange lysdiod, så ingen tvekan om var man bör titta.

Datorn är supersnabb – den har en i7-processor, så fattas borde väl annat. Den startar också supersnabbt ifrån vila.

Högtalarna är riktigt bra för att sitta i en bärbar dator, så Beats Audio är bättre än standard.

Och så tycker jag den är riktigt snygg där den pryder sin plats på skrivbordet – slimmat metallchassi (en dator SKA var snygg att se på!)

Det enda jag väl kan klaga lite över är att jag tycker att fläktarna kan låta väl mycket emellanåt, men det är ju å andra sidan inga SSD-diskar i den här datorn och då brukar det alltid ”surra/susa” lite mer.

Och så drar jag mig för att ta med både dator och laddare utanför huset då laddaren är jättestor. Så hittills har datorn bara burits runt i huset, med laddaren inom närområdet. Annars är själva datorn tillräckligt lätt och tunn för att enkelt kunna bäras i tillräckligt stor väska utan problem.

Det är en riktigt bra laptop.

4 svar på “Min HP Envy 17-tummare – efter ett par veckor”
  1. Trevlig och bra beskrivning, Maria! Lägger nu in beställning direkt till HP – utnyttjar rabattkupong från websida som kom fram då jag sökte på ”bra laptop”. Så stort tack till dig!

  2. Det står inget vad du använder datorn till. Är det din arbetsdator eller nöjesdator? Nästan alla recensioner jag läser handlar om hur det är att spela på dem, så jag blev så glad att hitta ditt omdöme. Jag söker efter en snabb arbetsdator för att jobba med lay-out, bilder och enklare 3 D-visualisering. Allt låter perfekt utom det där med fläktljudet. När går fläkten igång som mest, vad gör du då med datorn? Jag är känslig för högt ljud.

  3. Hej. Jag använder dem som privatdator: Blogga, bilder och ser på film. Spelar inte ett enda spel. Ignorerar fläktljudet. Så högt är det inte. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *