HP ENVY 17-j166no Notebook PC 17 tumKände att jag behövde en ny bärbar dator som ska fungera som skrivbordsdator. Det blev en HP Envy 17-j166no Notebook PC.

Den är jättefin: Mindre och nättare än jag trott. Skärmen är kristallklar och med en i7-processor är den dessutom snabb. Ser fram emot att få testa högtalarna eftersom HP skryter så mycket över sin BeatsAudio. Datorn är jättesnygg med sitt aluminium-chassi och känns gediget byggd. Tangentbordet är min favorit-sort där tangenterna är låga och bara ligger några millimeter ovanför själva plattan. Det ger inga stora springor där varken fingrar eller smulor kan fastna (jodå, jag skriver snabbt och det har hänt att jag kört fast mellan två tangenter då jag skrivit för fort på andra typer av tangentbord).

Jag har inte hunnit mer än starta igång den och installera de nödvändigaste programmen, men jag vet att jag kommer att trivas med den. Ska datorn ersätta en stationär dator, så är 17 tums-skärm att föredra. Även om den är bärbar, så lär det dock inte vara alternativ ett om jag ska ut och resa. Enbart laddaren är en rejäl doning till en dator med så här stor skärm.  I de fallen jag ska ut på resa så fungerar Chromebooken bättre och har bättre batteritid. Men att flytta runt hemma för att se film etc är inga problem.

Jag har dock lite strul just nu. Jag har problem med att få Thunderbird att fungera, men insåg att den behövde rejält med tid på sig att synkronisera alla mappar. Så jag lät den stå och tugga för sig själv ett tag och nu verkar det fungera som det ska.

Däremot har jag inte fått igång fingeravtrycksavläsaren. Löser det sig inte på ett par datorkvällar till får jag väl ringa HP supporten. De var oerhört trevliga då jag ringde och skulle köpa datorn, så hoppas på samma bemötande även i fortsättningen.

PS. Använder min dator som privatdator för att blogga, hantera bilder, se film och surfa. Spelar inte ett enda spel – någonsin.

5 svar på “Köpte en HP Envy Notebook PC 17 tum – test”
  1. Hur trivs du med den efter några veckor? Plus o minus. Funderar på beställa en.

  2. Hej Tomas! Jag har gjort ett inlägg på bloggen som svar på din fråga.

  3. funderar på en likadan
    funkar den bra ?
    min gamla Pavilion dv-7 hade jag problem med hela tiden och den var helslö fastän det var en i7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *