Är det bara jag som är less på hästköttsdebatten? Som jag förstått det så är det inte hälsovådligt att äta och hästkött är ju jättegott då det kallas för hamburgerkött. Jag har inget emot att äta det, så länge det anses som tjänlig föda.

Kan man inte bara sätta en etikett på misstänkta förpackningar med texten: ”Kan innehålla spår av hästkött”, precis som när det gäller choklad som kan innehålla ”spår av nötter”? Sedan börjar man om och gör rätt. Man kontrollerar noga det nötkött som man köper in i framtiden och som man rullar nya köttbullar eller gör lasagne av?

Självklart är den brottsliga delen allvarlig; där man måste ta itu med originalleverantörerna av köttet, som uppenbarligen fuskat med innehållet. Och att livsmedelstillverkarna definitivt inte har kontroll över hela livsmedelskedjan är helt uppenbart. Men för mig är det en helt annan diskussion.

Det jag blir än mer upprörd över är att det enligt uppgift kastas stora mängder fullt ätlig mat, bara för att det (kanske) innehåller hästkött. Men några har (dock inte i Sverige, vad jag har läst) sansat sig och i alla fall skänkt det till välgörenhet.

[ DN ] [ DN ] [ DN ] [ SvD ] [  VK ]

 

2 svar på “Kan innehålla spår av häst”
  1. Hej Maria.
    Jag läste någonstans att problemet inte var att det var hästkött som hamnat fel utan att det var cancermediciner i hästköttet som var problemet. Tror att det var det som drog igång hela debatten från början.

  2. Hej. Du har säkert rätt. Men de pratar väldigt lite om det. För då hade jag blivit rätt upprörd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *