Jag är ju den stora teoretikern och kan spela massor med instrument så länge jag har noter framför mig. Men att på egen bevåg byta tonart, det är inte för mig. Tänkte först plita ner noterna för hand, men insåg att någon datorhjälp borde det allt finnas.

Letade därför efter ett gratis program för att kunna transponer noter till andra tonarter och hittade det här (open source) notskrivningsprogrammet: MuseScore

Det var lite trixigt innan jag förstod mig på det, men sedan gick det snabbt som attan att mata in noterna och ännu snabbare att transponera dem. Enkelt, smidigt och mycket användbart program för dig som vill få snygga notutskrifter.

Fast man borde kanske RTFM … Men det är för amatörer. Vi ”proffs” kör trial-and-error!  Men nu har jag i alla fall ett antal lovsånger som ligger i lämplig tonart för att spelas på tvärflöjt.

2 svar på “Notskrivningsprogram”
  1. Tack för tipset! Har använt finale i windows, och rosegarden i linux, men det här alternativet visste jag inte om.
    Hälsningar
    Christer

  2. Hej
    Ladda ner programmet idag och hållit på lite men kan inte hitta hur jag ändrar tonarten så alla tidigare noter ändras den tonart jag vill ha. Kan du ge en hjälpande hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *