Tror faktiskt att jag har överlistat Samsung Kies.

Jag har haft problem med att ansluta min Samsung Galaxy S Plus till datorn via USB med hjälp av Samsung Kies. Det har gått ibland. Jag har kört felsökning, sedan har det gått ett par gånger. Efter senaste uppdateringen till Android 2.3.6 har det dock inte alls gått att ansluta mobilen till datorn (Windows 7). Det står bara ”Ansluter…” när jag försöker ansluta min enhet, men sedan händer inget mer. Jag har försökt med ”Felsök anslutningsfel”, men det hjälper inte.  Telefonen säger att den är ansluten, men den visas aldrig på datorn i Kies.

Det går att ansluta mobilen på flera andra sätt: Samsung Kies Air via WiFi ger ett otroligt snyggt gränssnitt mellan telefon och dator. Bluetooth fungerar också jättebra, men det är bara visa USB-anslutningen som man kan göra större uppdateringar av programvaran.

Så jag gör följande för att få den att ansluta:

1. Stänger av datatrafiken.
2. Stänger alla öppna appar med hjälp av Advanced Task Killer.

Man kan undra varför båda dessa saker behövs, men huvudsaken är att kopplingen till Kies fungerar. Jag gissar på att det är någon app som ligger och kommunicerar och låser USB-kopplingen mot Kies, men har inte försökt ta reda på exakt vilken.

5 svar på “Överlistat Samsung Kies”
  1. Tack underbara människa! Kunde också ansluta telefonen för första gången på länge! TACK!

  2. Vad roligt att kunna hjälpa till. 🙂 Ha en fin helg! Hälsningar Maria

  3. Hej ! har suttit och försökt få datorn hitta telefonen , av en slump så funkade det telefonen får inte vara låst.. så se till att låsa upp när kies startar.

    Lycka till

  4. O M G! Timmar av googlande och youtubande ledde till dig och något som faktiskt funkade! 😀 TACK!

  5. Yes! Håller med – Underbara människa! Det funkade efter veckor utan att kunna ladda ner bilder/videor. Så glad och tacksam! En stor sten föll liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *