samsung gear s white vit ladda laddning charger charging battery pack batteri batteripackSå har min smartwatch varit på sin första resa. Ända till Amsterdam fick den följa med mig och finaste maken över Påskhelgen. Mycket trevlig resa!

Amsterdam channel kanal trip rundturJag funderade innan resan om jag skulle lämna min smarta klocka (smartwatch) hemma eller ta med, men beslutade att ta med den och dess tillhörande batteripack/laddare.

Min intention var från början att se hur länge jag skulle lyckas hålla den levande på en enda laddning, men efter ett tag gav jag upp och använde den som vanligt och laddade klockan efter två dygn (som vanligt). Jag insåg att jag använde klockan betydligt mer på resa än hemma. Stegräknarfunktionen är t.ex. väldigt rolig att hålla koll på då man går mycket.

Eftersom jag har ett SIM-kort instoppat så:

  • Stängde jag av mobil data: Inställningar –> Anslutning –> Mobilnätverk –> Alltid av (eller håll ner hemknappen för att få upp en genväg till ”Mobilnätverk”).
  • Stängde jag av GPS: Inställningar –> Anslutning –> Plats
  • Wi-Fi brukar jag aldrig ha på, då Samsung Gear S ändå inte kan ansluta till eduroam. Slå på/av Wi-Fi kan annars göras genom menyn man når genom att hålla nere hemknappen eller via Inställningar.
  • Stängde av  min Gear S över natten.

Jag lät dock bluetooth vara på eftersom jag vill ha alla aviseringar till klockan, vilket inte var speciellt strömsparande precis.

Under flygning ska Samsung Gear S sättas i flygläge:

  • Håll ner hemknappen en stund: Klicka på Flygläge.

Screenshot_2015-04-07-18-55-17

Jag har laddat ner en urtavla som jag tycker fungerar bra och som sägs vara energisparande: LowEnergyClock
Den använder skärmen minimalt, så borde vara bra för batteritiden. Jag använder den ofta till vardags annars också, eftersom den är rätt behaglig att se på.

När batteriet börjar vara riktigt lågt erbjuds du att ställa om klockan i Energisparläge (kan även nås via Inställningar). Energisparläge stänger av det mobila nätverket och Wi-Fi, visar skärmarna enbart i gråskala och försöker i övrigt spara på CPU så mycket det går.

Någon gång ska jag stresstesta batteritiden, men det finns en poäng också att använda klockan fritt och ladda när det behövs.

 

Ett svar på ”På resa med Samsung Gear S – batteritid och spara batteri”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *