Robotdammsugare Skantic Robot Cleaner 10Fick lite tid över idag så impulsköpte en robotdammsugare. Egentligen vill jag ha en iRobot Roomba 650 eller motsvarande, men min favoritaffär NetOnNet verkar ha slut på alla tänkbara modeller och ingen riktig koll på när de fyller på i hyllorna framöver heller.

Så bara för att testa konceptet blev det en riktig budgetmodell: Robotdammsugare med trappsensor Skantic Robot Cleaner 10

Jag har bara kört den en kort stund i köket men rätt snabbt insett att:

  • Den suger förvånansvärt bra. Dammbehållare var full av både hundhår och sand.
  • Ljudnivån är acceptabel. Visst surrar den lite, men inte så högt så att man inte kan föra ett samtal samtidigt. Den låter definitivt mindre än en traditionell dammsugare.
  • Trasmattor funkar bra istället för virtuella väggar (virtual walls). Den stöter inte i så hårt då den kommer till ett hinder och en ihoprullad matta över tröskeln fick Skantic att vända.
  • Den klättrar inte speciellt bra. Eller rättare sagt, så klättrar den inte alls. Den här ska gå på släta golv och hänger upp sig även på en låg mattkant eller låg tröskel.
  • Det var enkelt att göra rent och tömma den.

Den kommer att funka fint att ha i t.ex. sovrummet, där man kan rensa bort mattor, stänga dörren och låta den stå och snurra runt en stund. Till nedervåningen med hall och kök, så vill jag nog ha en av dess mer avancerade syskon, typ iRobot Roomba.

Och en robot måste ju få ett namn när den kommer in i familjen. Det blev ”Hubboten Anita”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *