jämförelse mellan android iphone sony ericsson samsung

Jag tar tillbaka allt illa jag sagt om min Galaxy S Plus. Nu har jag fått till den som jag vill ha den och fått in de program som jag vill ha i den. Men det tog ett tag.

Jag tycker fortfarande att den största skillnaden mellan SonyEricsson och Samsung är att allt man behöver redan är inkluderat i telefonen hos SE.

Men nu när jag fått in allt jag saknade, så har även Samsungen sina fördelar. Så en jämförelse mellan min gamla Xperia X10 Mini Pro och Samsung Galaxy S Plus:

X10 Mini Pro
+ Tangentbordet – det fysiska tangentbordet är verkligen skönt och snabbt att använda.
+ Menyhanteringen – det är bra att man helt kan styra hur startskärm och andra skärmar ska se ut.
– Batteritiden – jag har den sista tiden alltid burit runt en laddare i väskan – eller så använder jag mobilen för mycket. Men den har alltid sugit ström och att glömma att ladda den under natten har gett en död telefon senast någon gång under tidig förmiddag.
– Exchange – all data hanteras i en speciell applikation som inte kändes speciellt smidig att jobba med.
– Den delade designen gör det svårt att sätta på ett skyddande skal. Jag hade ett silkonskal ett tag som var delat, men det var bökigt och gick till slut sönder. Då hade jag bara skärmskyddet på, men telefonen är ändå i fint skick.
– Går inte att uppgradera till Android 2.3 (Gingerbread).

Galaxy S Plus
+ Smidig! Som en motsägelse egentligen då den är snäppet större än iPhone, men den är tunn och lätt och känns knappt i fickan. Riktigt bekväm att hålla i då man pratar i den (till skillnad mot för iPhone som jag inte kan långprata i annat än med headset).
+ Designen – minimalt med fysiska knappar och touch-knappar där det är möjligt.
+ Skärmen – den verkligen superskarp.
+ Batteritiden – telefonen verkar knappt dra någon ström alls, så länge den inte används och känns strömsnål överlag
+ Hanteringen av kontakter, email, Exchange etc. Den är helt integrerad i telefonen och fungerar ungefär på samma sätt som hos en iPhone.
+ Snabb – det märks att det är en ny och snabb processor i den.
– Ingen LED-lampa för SMS, laddning etc. Jag laddade ner en app för att få den funktionen (NoLED).
– Ingen inbyggd funktion för att ta spara skärmbild. Jag laddade ner appen Screen Capture Shortcut Free för det.
– Hanteringen av ikoner som flytt, tillägg och borttag är inte alls lika elegant och enkel som hos SE – den känns tvärtom rätt omodern.
– Jag provade på SWYPE, men det är inget för mig. Kanske om man inte är van att skriva på tangentbord. Det sägs vara det snabbaste sättet att skriva, men jag tyckte det var väldigt mycket lyftande på fingrarna jämfört med då man skriver med två fingrar. Men jag ska ge det en chans till.

Båda
+ Byggkvalitet – båda känns mycket gedigna.
+ T9! Jag kan inte hjälpa att jag gillar T9. När telefonen är upprätt ställer jag den i T9. Vrid den 90 grader och det är ett tangentbord – suveränt.
– Hittar ingenstans på någon av telefonerna att koppla den korkade begränsningen att >3 SMS så konverterar man till MMS.

Har tagit en bild på båda telefonerna bredvid varandra tillsammans med en iPhone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *