Härlig dag idag. Bara ett par grader under nollstrecket och solsken mitt på dagen. Perfekt för att ta en skotertur. Familjen F var som alltid de drivande och organisatörer, men idag hämtade jag även upp vännen T för en sväng ut på landet. Med var också Selet-grannarna M och H. Det blev en kul tur med körning på både släta, fina och breda välsladdade leder. Men också på smala, guppiga och kurviga leder. Kul var det i alla fall!

Vännen T fick låna kultskotern eftersom den behövde tankas. Han hade full sjå att hålla efter oss tjejer som körde maskiner av lite nyare årgång.

L håller på att göra sig i ordning. Kolla in det vackra huset som hon bor i! Helt fantastiskt läge precis bredvid älven.

Första turen gick till Rödåsel för att tanka och handla. Är det inte hur coolt som helst att kunna ta skotern för att åka och handla och kunna parkera den utanför som om det var den självklaraste sak i världen?

Första stoppet brukar alltid bli på den här åkern. Det är en verklig fjällkänsla när man stannar här.

Lunchpizza på Sundlinska gården i Tavelsjö. Supergoda stenugnsbakade pizzor och mysig miljö. Det är väl värt att ta sig dit även med bil. Vännen T ställde sig vid någon sorts supersport-skoter som han gärna hade velat ha ägt själv. Men nej, det var inte hans maskin. Han hade dock blivit uppgraderad och fick köra den blå Yamahan som finns till vänster i bilden.

Dagens sista stopp – visst syns det att solen har gått i moln och det blev både råare och gråare ute? Jag tycker den här bilden är så typiskt Västerbotten, med den gamla grå ladan i bakgrunden.

Men en härlig dag hade vi ute tillsammans! Tack alla som var med och speciellt till Familjen F som tog emot oss!

Ett svar på ”Skotertur till Tavelsjö”
  1. Så underbart att få åka skoter en sådan härlig dag. Älskar själv att åka skoter men sedan man flyttat alltför långt söderut så blir det inte mycket av den varan. Var annorlunda då man bodde i norrland. Jösses vad man kunde köra då:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *