Idag var det verkligen en sådan där jag-måste-ut-och-röra-på-mig-trots-vädret-dag. Hade jag inte haft hund, så hade jag nog ägnat dagen åt shopping eller någon annan inne-aktivitet. Cavaliererna gillar inte när det är blött. Kyla spelar ingen roll, men vätan tränger in i pälsen och de måste hålla sig i rörelse för att inte börja frysa.

Men det finns fördelar med risigt väder: Det var i princip bara vi ute, förutom ett par hurtbullar i nötta vindoveraller som joggade förbi. Det gjorde att hundarna kunde springa lösa en mycket större del av promenaden än vad de brukar kunna vara.

Fick beröm för mina hundar idag – kul! ”Vilken pli, du har på dem – imponerande!”, var kommentaren från en som vi mötte på promenaden. Jag har ju kört skvallerträning på alla mina hundar och även om de för övrigt inte kan så mycket, så verkar den biten sitta stenhårt. Och vad gör inte en Cavalier för en bit godis!

Grusvägen på östra delen av
Nydalasjön
är inte rolig just nu och lite knölig att gå på: Omväxlande lervälling och makadam, så båda hundarna åkte i badkaret då vi kom hem.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *